Училища

Синдикат “Образование“ подкрепя идеята за ваканция в Мадан

Синдикат „Образование“ към КТ „Подкрепа“ подкрепя безрезервно справедливите искания на миньорите от Мадан и очаква Правителството на Република България да се намеси за получаването на дължимите плащания към стачкуващите.

Това се казва в писмо до медиите, подписано от председателя на Синдиката Юлиян Петров. То беше пратено по повод намерението на родители утре, 20 март, да не пуснат децата си в клас заради липса на средства. Положението в миньорския град е критично, след като стотици работници излязоха от мините, категорични в исканията си да си получат всички дължими заработени суми.

Исканата извънредна ваканция на всички ученици в училищата на община Мадан, според Синдикат „Образование“, няма да катализира по- бързото решение на проблема, защото стачните искания зависят от икономическото министерство, а не от образователното.

Освен това в тези учебни заведения учат не само ученици, чиито родители стачкуват.

При тази кризисна ситуация трябва да се осигурят финансови средства за храна на децата и учениците, като СРС „Подкрепа“ Смолян е открил сметка за подпомагане на семействата:

Банка „ДСК“ АД – Смолян
IBAN BG86 STSA 9300 0000 6646 41
BIC STSA BGSF

„За бедстващите миньори в гр. Мадан“

снимка: inews.bg