Синдикат ”Образование” иска учениците до четвърти клас да повтарят при необходимост

Синдикат ”Образование” иска учениците до четвърти клас да повтарят при необходимост

Учениците от първи до четвърти клас да повтарят учебната година, ако изостават с уроците и изкарват двойки. За това настоява синдикат “Образование” към КТ “Подкрепа”. Синдикалистите смятат, че това е необходимо заради лошите резултати на българските ученици от PISA по отношение на грамотността.

Експертите предлагат на МОН редица промени в нормативната база за системата, които според тях не трябва да чакат нов закон, а незабавно да бъдат направени от министър Танев в интерес на качеството на образованието.

Синдикалистите предлагат още заплатите на директорите да излязат от пряката зависимост от броя на деца и ученици, защото това е дискриминация към тази важна за системата длъжност.

Промяна трябва да претърпи и Наредбата за възстановяване на транспортните разходи на учители и директори, смятат още синдикалистите. В момента те са ограничени при използването на личен транспорт, което отново ги дискриминира в сравнение с другите длъжности с подобен статут в държавата, категорични са от КТ “Подкрепа”.

Коментари във Facebook