Учители

Синдикат на българските учители: Догодина може и да няма учители за „Твоят час“

Програмата „Твоят час“ дава хубави възможности, но на хартия и ние правим всичко по силите си, за да осъществим тези извънкласни дейности. Това каза за Радио „Фокус“ – Пирин Бонка Ичкова, председател на Синдиката на българите учители в Благоевград. „Опасявам се, че догодина няма да има желаещи учители заради тези бюрократични неразбории, които Министерството не разрешава“, каза още тя. По думите ѝ парите, предназначени за програмата, изтичат някъде по трасето от Министерството до училището.

„По неясни причини има безумни хонорари, които съм виждала, за уж обслужване на проекта и така до българското дете и до учителя стигат трохите, а в крайна сметка учителят е този, който изнася на плещите си проекта“, добави Бонка Ичкова.

„Преди време имаше подобен проект „Успех“. Трябваше да стъпят върху него поне, но сега с този е още по-голяма неразбория и анархия. Когато „Твоят час“ започна през есента, стартира с много неясноти. Просто това е безумие, тръгваш да правиш нещо и не знаеш какво се случва. Точно тези неща обезсърчават учителите да са ръководители в тези групи“, посочи председателят на Синдиката на българските учители в Благоевград.

Източник: focus-news.net