Учители

Синдикатът подкрепи гладуващата учителка

От Синдикат „Образование“ към КТ „Подкрепа“ изразиха съпричастност към стачните действия на учителката от Велико Търново Антоанета Чобанска, която от вчера гладува в знак на протест с директорката на училището, в което преподава философия.

От Организацията изпратиха до медиите следното отворено писмо.

Синдикат „Образование“ подкрепя безрезервно учителката по философия във великотърновската ПМГ „Васил Друмев“ Антоанета Чобанска, която започна гладна стачка и ще инициира действия за съхраняване на авторитета на учителката и възстановяване на социалния мир в учебното заведение.

През последните години в България се случиха много събития с учители, които повлияха негативно на авторитета на работещите в училище и разрушаваха вековните традиции на вяра надежда и любов към нашите духовни водачи.

За огромно съжаление институциите в България с неадекватни действия или бездействие никак не помогнаха българското училище да запази възрожденския си дух.

Синдикат „Образование“ смята, че всички в България трябва да забравят дребно политическите пристрастия и помогнат българското образование и учителите  да съхранят и множат своята сила и авторитет, за възраждане на позабравените духовни ценности в нашата страна.

В случая със започналата гладна стачка на учителката Антоанета Чобанска от Велико Търново, синдикатът ще предприеме серия от мерки, които да напомнят на директорката на гимназията г–жа Славка Симеонска за нейните отговорности към хората които ръководи.

Ако директорката Симеонска не се справи своевременно с възникналия конфликт, то Синдикат „Образование“ ще поиска от Началника на РИО Велико Търново г–жа Розалия Личева да отстрани Симеонска от поста директор.

По информация от региона още няколко учители ще се присъединят към гладната стачка в гимназията, а при липса на диалог още днес Синдикат „Образование“ ще инициира стачни действия в училището.

Още по темата