Учители

Синдикалист: МОН се е ангажирало да работи по исканията на социалните партньори

Министерството на образованието се е ангажирало да работи по исканията на социалните партньори, отразени в колективния трудов договор, каза Аспарух Томов, който е председател на Независимия учителски синдикат към КНСБ, във връзка с промотираното от министъра на образованието Меглена Кунева увеличение с 10% на учителските заплати от началото на 2017 година, което стана на Националния учителски събор в неделя.

Вчера понеделник премиерът Бойко Борисов и от Министерството на финансите заявиха, че не са водени разговори за увеличение на учителските заплати от догодина.

„Ангажиментът на министерството, както ние го разчитаме, е, че именно припознава тези искания и ще работи заедно със синдикатите и работодателските организации за постигане на тези задачи. Практиката обаче ни показва, че невинаги това, което ние залагаме, бива изпълнявано. От тук нататък ние ще търсим съдействие, ще търсим подкрепа и от Министерския съвет в лицето на премиера, и от Народното събрание, и от министърът на финансите“, заяви той, цитиран от БНР.

Източник: Actualno.com