Ученици

Сигнал за насилие над ученик в Хасково

Сигнал за насилие над 9-годишно дете в училище в Хасково. Според родителите третокласникът е бил блъскан в стената и изгонен на студа от учител по физическо, съобщава „Нова телевизия”. След като се озовал навън третокласникът Даниел се обадил разплакан на баба си и тя отишла до училището. „Намерих го навън, с подути очи, облечен само с блуза”, разказа бабата на детето Недялка Михайлова. До конфликт с учителя се стигнало след като детето отишло да пие вода без разрешение. Възпитателят не отрече, че е имало пререкания.

Децата искали да излязат, а той не позволявал. „Детето продължи да настоява, защото е по-своенравно. Аз му казах да излезе навън в коридора наказан”, разказа учителят Алексей Алексиев. Той отрича да е докосвал детето. „Никакво спречкване не може да е имало, не съм го блъснал в стената”, твърди учителят.

Родителите извадиха медицинско свидетелство и ще преместят детето в друго училище. От Регионалния инспекторат по образованието коментираха пред „Нова телевизия”, че учителите нямат право да гонят деца от час. Такъв тип наказание не е полезно за никого и според психолозите. По случая вече текат проверки от образователния инспекторат и отдел „Закрила на детето“.

Източник: novini.bg