Ученици

Сигнал до прокуратурата и МОН: Училищна директорка удря ученички на екскурзия

Има постъпила жалба от родител, в която се твърди, че директорката на Основно училище „Св. Св. Кирил и Методий“ е набила две четвъртокласнички по време на екскурзия. Това съобщиха от Регионалното управление на образованието (РУО) в Кърджали, предава сайтът 24rodopi.com.

Жалбата е на бюрото на началника на образователното управление Гроздан Колев. Той е разпоредил проверка. Въпреки едномесечния срок, Колев поискал докладът да е готов до 31 май. От жалба до Окръжна прокуратура, подадена от майката на битото дете В., става ясно, че две 4-токласнички от Кърджали са отнесли шамари по време на екскурзия в София от директорката на Основно училище „Св. Св. Кирил и Методий“ Лиляна Янкова. Между 11 и 13 май група от училището е била на екскурзия в столицата. Веднага след завръщането на учениците в Кърджали, едно от децата се оплаква на майка си, че тя и приятелката й Е. са били „физически и психически малтретирани“. В. разказала, че на 12 май, към 21.30 часа, учителката Павлина М. и директорката Лиляна Янкова са влезли внезапно в хотелската стая, в която били настанени, и „започнали да крещят, да ги дърпат и бият в областта на ръцете, тялото и бедрата“. В училището се говори за случая.

„Наложило се директорката и ръководителката на групата да успокояват учениците, които били шумни в онзи момент. Директорката не крие, че е била в стаята на момичетата“, потвърди преподавател от школото. „След случилото се, детето ми е в стрес. Бълнува вечер, страхува се да ходи на училище и има нужда от психолог“, пише още в жалбата до Окръжна прокуратура, Областния управител, Регионално управление на образование, „Социално подпомагане“, отдел „Закрила на детето“ и др. Сигналът е подаден и до предаването „Господари на ефира“.

Източник: burgasinfo.com