Мнения

Сигналите до МОН се проверяват щателно!

В Министерството на образованието и науката постъпват десетки сигнали от граждани и организации и нито един не е оставен без отговор след проверка на твърденията. Това заяви вицепремиерът и министър на образованието и науката в оставка Меглена Кунева в парламента по повод проверки от Регионалното управление на образованието – Шумен, на истинността на сигнали и жалби срещу временно изпълняващия длъжността директор на ОУ „Панайот Волов“ – с. Тодор Икономово“, и своевременните отговори на подателите.

Проверките на РУО–Шумен, са установили нарушения на и.д. директора на ОУ „Панайот Волов“ г-н Руфи. Вследствие на събраните доказателства е сезирана районната прокуратура, на вр.и.д. директора е връчена заповед за задължителни предписания и е в ход дисциплинарна процедура срещу него. Г-н Руфи е временно изпълняващ длъжността от юли т.г., след пенсионирането на дългогодишния директор на ОУ „Панайот Волов“. Предстои РУО-Шумен да обяви конкурс за директор, тъй като училището е общинско.

Министър Кунева обясни, че на 14 декември т.г. МОН е изпратил отговори за резултатите от проверките на действията на г-н Руфи до председателя на Синдиката на българските учители, както и до двете синдикални организации в училището. В същия ден до автора на сигнала – учител в ОУ „Панайот Волов“, е изпратено писмо от РУО-Шумен. 

Източник: МОН