Ученици

Сергей Игнатов: Мястото на децата е в училище, не на улицата

„Не съм доволен дори едно дете да скита по улиците или да мие коли на кръстовището, вместо да е на училище. Казвам го като министър“, коментира Сергей Игнатов вчера по време на срещата за студентското кредитиране, цитиран от „Труд“.

Спроед него, ако няма строгост на закона, родителите от определени слоеве на обществото, които не пускат децата си на училища, няма как да бъдат принудени да го направят.

Игнатов е категоеичен, че всеки родител, който съсипва живота на детето си, като не го пуска на училище, трябва да бъде санкциониран особено строго. Той обаче не уточни, дали в новия Закон за училищното образование ще присъстват подобни текстове.

В момента родителите попадат под ударите на закони и правила, но глобите при нарушения не се събират. Те са работа на кметовете, но както Игнатов коментира, те самите са твърдели, че глобите са неработеща мярка.

Игнатов сподели още, че около 2000 деца, който трябва да са в първи клас тази година, не са се записали в нито едно училище.

Министърът отбеляза, че броят на отпадналите от училище деца намалява с всяка година, но той самият се надява на още по-добри резултати в бъдеще.

Още по темата