Мнения

Сергей Игнатов връчи дипломи на колежани

Министърът на образованието Сергей Игнатов участва в тържественото връчване на дипломите на випуск 2012 г. на Медицински колеж „Й. Филаретова“ – София, предава пресцентърът на МОМН.

В приветственото си слово министър Игнатов припомни на абсолвентите, че в съвременния свят образованието през целия живот е станало абсолютно задължително.

„Само след няколко години, това което сте научили тук вече няма да бъде актуално, още повече, че работите в сфера, която е високо технологична. Затова моето послание към вас е да не губите връзката си със своята Алма Матер“, каза министърът в приветстващото си слово.

„Вие сте едни от най-важните хора за 21-ви век, тъй като основната тема на века е здравето и качеството на живот. Светът става все по-хуманен’, продължи още проф. Игнатов.

Официалната церемония завърши с връчването на дипломи и грамоти на отличниците на випуска от министър Игнатов, чл.кор. проф. Ваньо Митев, ректор на МУ-София и доц. Вихрен Петков, директор на Медицински колеж „Й.Филаретова” – София.

Дипломите си получиха 276 студенти от седем специалности в колежа: „Медицински лаборант“, „Рентгенов лаборант“, „Зъботехник“, „Рехабилитатор“, „Помощник – фармацевт“, „Инспектор по обществено здраве“ и „Масажист с увредено зрение“.