Мнения

Сергей Игнатов: България e лидер като образователен и научен център в Югоизточна Европа

Вчера, 2 август, министърът на образованието, младежта и науката Сергей Игнатов посети Националния природонаучен музей към БАН. Преди да се запознае с новостите в експозицията и фондовете на музея, министър Игнатов аргументира визитите си в институти на БАН с подготвянето на проект за оперативна програма „Наука и образование за интелигентен растеж“.

„Аз съм тук, за да потвърдя това, което казах и преди няколко дни. България e лидер като образователен и научен център в Югоизточна Европа. Имам за цел да укрепя още повече този сектор. Секторът се укрепва с по-добро финансиране, с по-добра организация, с повишаване на авторитета на всичките тези институции, сподели Игнатов, циитран от пресцентъра на МОМН

Министър Игнатов изтъкна значението на Националния природонаучен музей, който е една изключителна съкровищница за България.

Той подчерта, че това се отнася за цялата институция Българска академия на науките и добави:

„Стъпка по стъпка ние трябва да укрепим този сектор и да го развиваме, защото това е не само наша национална гордост, но е и елемент на националната ни сигурност и мощ. Защото България може да е малка по територия, обаче е много силна като образователен и научен център“.

Още за срещата прочетете тук