Институции

Семинар за безопасността в интернет ще се проведе в Монтана

На 18 декември 2012 г. от 13:30 ч. в Голямата зала на Общински младежки дом –  Монтана, ще се проведе семинар на тема „Безопасността в интернет пространството“. Той предназначен за ученици от V до Х клас. Те ще получат полезна информация и съвети за това как да се защитят от онлайн измами, кибертормоз и хакване на профили.

Семинарът се организира от сдружение „Младежки глас“ – Монтана, с подкрепата на сектор „Компютърни престъпления, интелектуална собственост и хазарт“ при ГДБОП – МВР, Международната академия за обучение по киберразследвания, Националния център за безопасен интернет, Хостинг компания ICN.Bg, Комфо, Нетуоркс-България и CENTIO – изключителен представител на ESET (производител на легендарната антивирусна програма NOD32) за България.

Лектори-обучители ще бъдат Любомир Тулев от сектор „Компютърни престъпления, интелектуална собственост и хазарт“ при ГДБОП-МВР, Албена Спасова – председател на УС на Международната академия за обучение по киберразследвания, и Георги Апостолов – координатор на Националния център за безопасен интернет.

Семинарът ще се излъчва на живо на www.networx-bg.com/tv

За повече информация:
Мартин Стефанов – инициатор и организатор
Мобилен телефон: 0878 11 14 47
Е-mail: montana.mg2007@gmail.com

Лекторите:

Любомир Тулев е първенец на випуск 2010 на Академията на МВР. През март 2012 г. защитава магистратура по право. В момента работи в сектор „Компютърни престъпления, интелектуална собственост и хазарт“ при ГДБОП – МВР.

Албена Спасова е председател на УС на Международната академия за обучение по киберразследвания от нейното създаване през 2009 г. Преподавател е по информационна сигурност и Европейско право в Университета за наука и технологии в Лил, Франция и гостуващ лектор във водещи европейски университети, правителствен съветник по въпросите, свързани с киберсигурността. Юрист е с дългогодишен опит в областта на информационната сигурност. Работила е върху стотици случаи в областта на киберсигурността (защитата на интелектуалната собственост, прането на пари, борбата с организираната престъпност и корупцията), загубите, от които се калкулират в милиони. Бивш директор на “ Връзки с правоохранителните органи “ за Европа на eBay и съветник в Съвета на Европа по въпросите за приемането и прилагането на Конвенцията за борба с киберпрестъпленията.

Георги Апостолов е работил като журналист в БТА, в. „Стандарт“, гл. редактор на в. „Континент“ и на англоезичния седмичник „The Sofia Echo”, директор на седмичника „Епоха“. От 2000 г. започва работа във фондацията „Приложни изследвания и комуникации“. Той като медиен експерт се включва в редица проекти на фондацията, сред които е и проектът „МедияТранс“. В момента е координатор на Центъра за безопасен интернет и е ръководител на горещата линия към него за борба с незаконното и вредно за деца съдържание в интернет.