Учители

Семинар в София: Интерактивни класни стаи и диагностика на постиженията

РУО на МОН – София-град, съвместно с 30 СУ „Братя Миладинови“, Център за високи постижения в образованието към 134 СУ „Димчо Дебелянов“ – София, както и Брейнуер ЕООД организират Семинар „Интерактивни класни стаи и диагностика на постиженията“ на 21 април 2017, петък.

Семинарът е насочен към директори и учители, отговорни за внедряването на информационни и комуникационни технологии в учебния процес в училище. В него ще бъдат представен успешен модел на технологични решения за обучение в клас, при които активно се използва интерактивен дисплей/дъска, смартфон и таблет за всеки ученик. Натрупаните резултати от постиженията на учениците се обработват автоматично чрез облачна услуга, която позволява да бъде направен анализ на постиженията на учениците и работата на учителя в клас.
Участниците в семинара ще могат да видят как част от модела се е използвал в рамките на едногодишен пилотен проект с участието на 1 СУ „Пенчо Славейков“, 2 СУ „Емилиян Станев“, 30 СУ „Братя Миладинови“, 51 СУ „Елисавета Багряна“, 138 СУ „Васил Златарски“ и 134 СУ „Димчо Дебелянов“.

Предварителна програма

10:30 – 10:40 Откриване
Ваня Кастрева, началник РУО на МОН – София-град
Атанаска Рейха, директор на 30 СУ „Братя Миладинови“
10:40 – 10:45 Проектът One-to-One
Ивайло Иванов, ръководител на Център за високи постижения в образованието
10:40 – 10:50 AClass – тайванския модел за смарт класна стая и училище (Ще бъде осигурен симултантен превод на български език)
Самс Янг, вицепрезидент на AClass
10:50 – 11:10 Открит урок с използване на тайванския модел
Ученици и учител от 30 СУ „Братя Миладинови“
11:10 – 11:30 Възможности за диагностика на ученическите постижения и работата на учителя в час чрез облачна система*
Самс Янг, вицепрезидент на AClass
11:30 – 12:00 Представяне на опита на 5-те пилотни училища за внедряване на модела One-to-One

Заявки за участие се подават до 18 април 2017г. с попълване на електронен формуляр в уеб страницата на 134 СУ „Димчо Дебелянов“ – www.hebrewschool-bg.org

Участието в семинара е безплатно!

Източник: Brainware