Ученици

Седмокласнички искат по-дълги междучасия

Седмокласничките Рая Гевизова и Ива Александрова искат по-дълги междучасия и по-различна програма, за да не носят тежките учебници по разказвателните предмети в един и същи ден.

„Искаме да кажем на МОН, че не е нормално да имаме 5-минутни междучасия след голямото междучасие. На всичкото отгоре сме от 12:30 до 7:30 с тази тежка раница.“ Момичетата обясниха, че при тях шкафчета има само за децата до 4 клас. Добрата новина за тях е, че ще бъдат отпуснати още 6 млн. лв., за да могат всички всички ученици от първи до седми клас да има къде да оставят нещата си.

Рая и Ива искат и по-различна учебна програма спрямо която да няма струпване на разказвателните им предмети, за които трябва да се подготвят по-дълго време и не им остава време да починат. „На всичко отгоре имаме един час физическо през цялата седмица и един час рисуване, в които можем да отпуснем. Не може да ни сложат химия, физика и биология в един ден, както и история и география, това не е нормално.“, обясниха децата.

Седмокласничките искат да бъдат приети в елитна гимназия, но не смятат, че тази задача ще е лесна, тъй като учат в силен випуск.

Източник: monitor.bg