Седмокласниците могат да видят писмените си работи от външното оценяване

Седмокласниците могат да видят писмените си работи от външното оценяване

Седмокласниците вече могат да видят писмените си работи от националното външно оценяване в тридневен срок. Задължително е обаче да бъдат придружени от родител.

В 18-о училище столичните седмокласници могат да видят работите си по математика. Тази година възникна проблем с условието на 24-та задача. Експерти сигнализираха, че условието на задачата е некоректно и това е довело до объркването на учениците. В крайна сметка Министерството на образованието реши да не компенсира учениците за задачата.

Работите по литература в София учениците могат да видят в 22-ро училище до НДК, а по изобразително изкуство – там, където е положен изпитът. Това може да направите до 8 юни в работно време от 9 до 17 ч. Важно е седмокласникът да бъде придружен от родител и да носи документ за самоличност, а детето – ученическа книжка. Проверката не може да повлияе на оценката. Не се разрешава изнасяне, копиране, преснимане или преписване на изпитна работа и на рецензиите и бележките на оценителите.

Може да попитате регионалното управление на образованието къде да видите работата си във вашия град. Тази година вместо оценки учениците получават точки.

Кандидат-гимназистите подават документи за желаните училища от 16 до 22 юни. Учениците могат да кандидатстват за прием в неограничен брой училища. Всяка избрана паралелка трябва да бъде вписана като отделно желание.

Източник: btvnovinite.bg

Коментари във Facebook