Ученици Училища

Седмокласник от СМГ с анулиран изпит по математика

Седмокласник от Софийската математическа гимназия е с анулирана работа от изпита по математика, след като се е прибрал с нея вкъщи.

Това заяви шефката на образователния инспекторат в София Ваня Кастрева при представянето на резултатите от първото класиране за гимназия.

Ученикът се е подписал, че предава изпитната си работата, но е забравил да я остави на квесторите. Няколко часа по – късно неговите родители я връщат в училището. Националното външно оценяване на ученика обаче е анулирано, тъй той няма право да напуска залата с материалите.

За случая се разбира при преброяването на предадените изпитните работи, които се оказват с една по – малко. След това се проследява и движението на ученика с помощта на видеонаблюдението и се установява, че той напуска школото без да предаде.

Кандидат-гимназистът може да участва класирането за прием след 7-и клас, но има 0 точки от изпита по математика. На квесторите в залата пък е наложено дисциплинарно наказание от директора на училището, в което работят.

Източник: monitor.bg