Учители

Седми национален конкурс за учители творци

За седма поредна година издателска къща “Анубис” и издателство “Булвест 2000” имат удоволствието да обявят Националния литературен конкурс за учители-творци, в който със свои произведения – стихотворения, разкази, есета – могат да участват действащи учители и директори от цялата страна.

Тази година конкурсът се посвещава на 25-годишнината от създаването на издателска къща “Анубис” и издателство “Булвест 2000”. По този празничен повод за първи път в историята на конкурса, освен подбраните от журито и включени в общия сборник автори, от които ще бъдат избрани трима победители – по един във всяка категория, ще има и Голяма награда! Един участник, подбран единодушно от журито, ще има право да издаде самостоятелна  книга с обем до 200 страници и в тираж до 500 бройки в рамките на 12 месеца след обявяването на наградата.

Тази година ще има и награда на публиката. Докато тече конкурсът, селектирани произведения периодично ще бъдат публикувани в блога на конкурса: uchitelitvorci.wordpress.com, на фейсбук страниците на двете издателства и в партньора на конкурса teacher.bg. Произведението, събрало най-много интерес в социалните мрежи, ще бъде отличено с тази специална награда.

Резултатите ще бъдат обявени в началото на месец октомври 2015 г., а награждаването по традиция ще се състои в навечерието на Деня на народните будители, когато ще бъде обявена и Голямата награда.

Официални партньори: Синдикатът на българските учители, в. “Сега”, в. “Учителско дело”, в. “АзБуки”, “Литературен вестник”, teacher.bg и azcheta.com.

Правила за участие:
• Крайният срок за изпращане на материалите е 15 август 2015 г. включително.

• Получените произведения трябва да са в WORD формат и да бъдат придружени от кратка информация за автора, включваща: трите имена, училище/детска градина, преподаван предмет, телефон и имейл за връзка.
• Всеки участник има право да изпрати до три произведения – стихотворения, разкази или есета (до 5000 знака, с интервалите).

• Не се допускат за участие произведения, които са били публикувани в печатни или електронни издания и/или са участвали в този или други конкурси.

• Творби, които не отговарят на посочените изисквания, няма да бъдат разглеждани.

• Моля изпращайте материалите само по електронен път на адрес: zakonkursa@anubis-bulvest.com