Ученици

Седмицата на четенето продължи със състезанието “Най-добър …“

Със състезанието „Най-добър …“  за най-добър четец, най-добър разказвач и състезание по правопис започна вторият ден на Националната седмица на четенето днес. Под мотото „Написаното остава – пиши правилно“ в детския отдел на Столичната библиотека се проведе състезанието по правопис със съдействието на Института за български език към БАН.

Отборите, които участваха в него, бяха от три столични училища – 134. СОУ „Димчо Дебелянов“, 18. СОУ „Уилям Гладстон“ и Частно ОУ „Света София“. Всеки отбор се състоеше от 6 участници, които, за да се отличават, бяха облечени с тениски с различни цветове  – жълт, сив и син.

Заместник-министърът на образованието и науката Ваня Кастрева поздрави всички присъстващи с и прикани децата по-често да я посещават, по-често да се докосват до света на книгите и с помощта на библиотечните работници да откриват нови знания.  

„Защото това, което никой не може да ни отнеме, това е знанието.  Най-често знанието идва през четенето, затова по-често посягайте към книгата“, каза Кастрева и добави, че това ще ги направи знаещи, можещи, успешни и щастливи хора.

„Откривайте света през книгите, откривайте човека през книгата и знайте, че тя винаги ще бъде Ваш верен приятел, който никога няма да Ви предаде“, заяви още г-жа Кастрева, пожелавайки на участниците да събудят у себе си хъса за победа, защото животът е низ от състезания, в които те трябва да се стремят да са победители.