Училища

Световнопризната писателка със семинар по творческо писане в ГПЧЕ “Симеон Радев“ – Перник

Семинар по творческо писане с една от малкото известни зад граница български писателки Здравка Евтимова организира ателието за начеващи поети и писатели към ГПЧЕ „Симеон Радев“,гр.Перник, чийто ръководител е преподавателят по БЕЛ към училището Ангел Малинов, самият той автор на редица стихосбирки и учебни помагала по литература.

Здравка Евтимова е добре известна на българските и англоезични читатели с романа си „В студената ти сянка,лейди“,както и със сборниците си с разкази: „Разкази срещу тъга“, „Разкази за приятели“, „Разкази от сол“.

Наскоро тя бе избрана за патрон на световното движение „Окупирай Уолстрийт“,което се бори срещу социалното неравенство.А разказът й „Приемане“ е на челно място в канадския сайт, който инициира интернет кампанията „Окупирай Уолстрийт чрез четене“.

Носителка е на многобройни международни награди за литература.Именитата перничанка почти 10 години е преподавала английски език в ГПЧЕ „Симеон Радев“,където намира не само ревностни почитатели на своето творчество,но и верни приятели.