Училища

Санкции за естетически неиздържани тетрадки в Шумен

Шефът на регионалния инспекторат в Шумен е забранил учениците да ползват тетрадки с „естетически неиздържани корици“, информира Агенция Фокус. Във фокуса на решението е поредният скандал в сферата – със снимките на поп-фолк певици по ученическите пособия.

От информацията не става ясно какви тетрадки са разрешени в училищата, но във всички случаи директорите са тези, които ще взимат решение как да санкционират „нарушителите“, позволили си да пишат на тетрадки с образите на популярни лица от развлекателния бранш.

Някои училищни началници обаче вече са дали предложения, тетрадките на учениците в първи и втори клас да бъдат с подвързии с емблемата на училището. Не е ясно дали разходът ще бъде поет от школата или от родителите на децата.

Сред неодобрените за ползване тетрадки в област Шумен са както тези с изображение на поп-фолк артисти, така и такива на хора с оръжие.

Шефът на РИО доц. Добромир Добрев обещава проблемът да бъде разгледан още на първите родителски срещи след началото на учебната година.

Още по темата: