Училища

Руснак намерил “начин“ да провери сигурността в училището на дъщеря му

Тази учебна година в България за щастие не е белязана от епидемията „сигнал за бомба“ в училище, но на други места по света си имат проблеми с подобни казуси, разказва сайта fbr.bg.

Жител на Калининград съобщил за бомба в едно от училищата в града. В учебното заведение веднага пристигнали полицаи и сапьори от екстрените служби. Така и не открили взривно устройство в училището.

По-късно се изяснило, че автор на обаждането не е притеснен от класно ученик, а бащата на една от ученичките.

„На 8 май около 8:30 в училище номер 38 работници от охраната открили подозрителна кутия, която донесъл на втория етаж един от посетителите“, съобщиха от управлението на министерството на вътрешните работи за Калининградска област. Учениците и преподавателите били евакуирани. Но скоро децата се върнали в час, защото специалистите не открили нищо подозрително в кутията.

Личността на мъжа, който „минирал“ училището, е вече установена. Според една от версиите, неговата цел била сриване на учебния процес. Не е изключено срещу него да бъде възбудено углавно дело.

Според местните медии, лицето вече е задържано. Оказал се 37 годишния баща на една от ученичките от четвърти клас. Мъжът разказал пред сътрудници на правоохранителните органи, че така искал да провери „как училището се грижи за сигурността на децата“.