Ученици Училища

Русенски училища се включиха в кампания срещу алкохола

Ученици от три училища в град Русе активно се включиха в спортна надпревара.

Тя бе организирана в изпълнение на сключено споразумение между Главна дирекция „Национална полиция“-МВР и Съюза на пивоварите в България за сътрудничество и взаимодействие в превантивна кампания срещу употребата на алкохол от лица под 18-годишна възраст.

Събитието под мотото „Спортът е по-добрият начин децата да пораснат“ бе 12-то по ред в страната. Различните образователни, спортни, консултативни и информационни дейности на инициативите, реализирани в рамките на инициативата имат за цел да насърчават и популяризират масовия спорт и здравословното възпитание на децата, включително и като модел и подход за универсална превенция. Малките спортисти от русенските училища, премериха сили в няколко щафетни игри. В крайното класиране отборите се подредиха по следния начин: на първо място отборът на СОУПНЕ „Фридрих Шилер“; на второ място възпитаниците на ОУ „Никола Обрентенов“; а на трето място децата от ОУ „Иван Вазов“. Всички участници и гости на спортния празник получиха купи, медали, грамоти и насърчителни награди, осигурени от Съюза на пивоварите в България.

По време на събитието изпълнителният директор на Съюза на пивоварите отново подчерта ежегодно се включват над 14 хиляди родители, деца, семейства. „Постигнатите резултати за пореден път показват, че социалните кампании са успешни, само когато е налице доверие, ентусиазъм, обединение на усилията на отговорния бизнес, официалните институции, неправителствените организации, семействата, медиите. И през 2019 г. ние ще продължим с кампанията за спорт и превенция, изцяло доверявайки се именно на този модел на взаимодействие между всички наши партньори.“, допълни  Ивана Радомирова.

Източник: monitor.bg