Институции Ученици Учители

РУО-София: Учителите да напомнят на учениците да си мият ръцете

Началникът на Регионалното управление на образованието в София-град излезе с препоръки учениците да изпълняват здравните препоръки, свързани с коронавируса, но и да учат онлайн.

Изправени сме пред изпитанието COVID-19. Борбата с вируса е предизвикателство и отговорност за всички нас и само с общи усилия можем да се справим с него. В тази връзка директорите на училищата в София е необходимо да продължават всекидневно да напомнят на своите учители, служители и ученици да спазват правилата за лична хигиена и социална изолация. Това препоръчва на директорите на училищата в столицата началникът на Регионалното управление на образованието /РУО/ в София-град Ваня Кастрева.

Екипът на РУО София-град чрез училищните директори отново се обръща с призив към учителите, служителите и родителите да се отнасят отговорно към ситуацията, като изпълняват препоръките на здравните власти. Важно е в този момент да положим грижи за децата и учениците и чрез личния си пример да им покажем, че знанието и дисциплината са ключът към всеки успех, заявява Ваня Кастрева.

Тя отправя и призив към учениците да се съобразяват с противоепидемиологичните мерки и правила в условията на извънредно положение, за да запазят собственото си здраве и това на близките си.

Началникът на РУО София-град препоръчва на учениците стриктно да спазват изискванията за лична хигиена – да мият ръцете си често и продължително, като използват сапун и вода или антибактериален гел.

„Редовно проветрявайте помещението, в което се намирате. Стойте вкъщи, избягвайте социални контакти с други хора. С близки и приятели може да общувате по телефона или в социалните мрежи. Ограничете максимално достъпа си до обществени места. Следвайте съветите на Вашите родители и учители, които искат да Ви предпазят от възможни опасности“, гласят другите препоръки на Ваня Кастрева към учениците в София за неучебното време заради извънредното положение, свързано с ограничаването на разпространението на коронавируса.

„Използвайте времето, прекарано вкъщи, за продължаване на Вашето образование с подкрепата на Вашите учители и родители. Бъдете активни в образователното си любопитство! Време е за личностно усъвършенстване! Искрено Ви желаем здраве и воля, за да докажем силата на нашите общи усилия за преодоляване на кризисния за държавата ни момент!“, пожелава на столичните ученици началникът на РУО в София-град.

Източник: dir.bg