Училища

Румяна Коларова благодари на хората в Мизия

По време на посещението си в Мизия, министър Румяна Коларова бе и Основното училище „Цанко Церковски“ и се запозна с последиците от наводнението. В училището, което е средищно, тя констатира също готовност за започване на учебния процес на втория и на третия етаж, докато продължават ремонтните дейности и дезинфекцирането на първия.

И в основното училище има вече разрешение от РЗИ за начало на учебния процес. В сътрудничество с Министерството на младежта и спорта ще бъде подпомогнато възстановяването и на спортните обекти – голям и малък физкултурен салон и лекоатлетическа писта.

Министърът на образованието и науката се обърна към учителските колективи с благодарност за тяхната сплотеност и усърдие при работата им за преодоляване на щетите от бедствието.

Също така доц. Коларова ги призова, въпреки трудностите, да се положат всички усилия децата и учениците да не усещат силата на трагедията, когато са в класните стаи. Министърът изрази своята увереност, че училищата в Мизия имат всички предпоставки още дълги години да обучават ученици.