Ученици

Румен Христов с наградата “Джон Атанасов – за ученици“

Ученикът от математическата гимназия в Шумен Румен Христов бе награден от президента на Република България Георги Първанов с наградата „Джон Атанасов – за ученици“. Президентът не скри възхищението и възторга си от знанията и уменията на родния талант.

Христов получава отличието за трета поредна година.

„Толкова пъти вече е награждаван от мен, че си мислех, че вече е доцент. А той все още ученик“, сподели Първанов и определи Румен Христов „изключително талантлива личност, млад човек, който вече има зад гърба си толкова престижни награди„.

„Около този млад човек са събрани много очаквания. Няма олимпиада, от която да не се е върнал с отличие. Сигурен съм, че той има своето добро бъдеще и вярвам, че където и да ходи, каквото и да учи, той ще остане свързан с България и ще подпомага националните усилия за развитието на тази изключителна сфера“, каза още Георги Първанов.

Румен Христов е една от звездите в световен мащаб в състезанията и олимпиадите по IT. В последните години той спечели много награди от съревнования по всички точки на света. Само в рамките на календарната 2011-та, той бе отличен в Патая, Тайлад, на Балканиадата у нас, в Белград на Bubble Cup и на много други места.

снимка: shum.bg

Още по темата