Ученици

Родни ученици представиха България в Европа с уникални блогове

За максимално кратки срокове възпитаници на бургаската природо-математическа гимназия създадоха блогове на английски език, с които представят родината ни. Изпълнението им се извършва по проекта „Блогът – тайната на нашия успех в преподаването и изучаването на английски език”, финансиран по програма “Коменски”, която е част от инициативата „Учене през целия живот”, създадена от Европейския парламент. Българските млади таланти се представиха блестящо пред връстници и преподаватели на европейско ниво.
Координатор по проекта е училище от Варшава. В блога са включени партньори от Италия, Испания, Гърция и Полша.
В рамките на инициативата ученици от различните страни гостуват на обменни начала на свои връстници. Те живеят в техните домове, общуват непрекъснато с тях, опознават страната, която са посетили, и нейния бит, култура, обичаи и традиции. Във връзка с това родните млади математици бяха на 8-дневно посещение в гр. Реканати, Италия. Групата от четирима ученика от X клас на ПМГ „Акад. „Н. Обрешков” – Бургас беше водена от главните ръководители на проекта от българска страна Станчо Славов, директор на гимназията и Жаклин Нейчева, учител по английски език.
В продължение на 24 месеца всеки участник в проекта трябва да създаде блогове, презентиращи държавата, която представлява.
Тази статия е съвместна публикация на Мрежа на учителите – новатори www.Teacher.bg  и Ай Си Ти Медиа http://ictmedia.bg/