Ученици

Родители се жалват на министъра заради забавени дипломи

Гневно писмо написаха във фейсбук родители на зрелостници от елитната 91-а Немска езикова гимназия „Константин Гълъбов”, в което обвиняват директорката г-жа Катранджиева в самоуправство при решението й дипломите на завършилите училището да бъдат раздадени на 24 юни. Недоволните родители не могат да разберат, защо госпожа Катранджиева е взела това решение, след като резултатите от матурите на децата са обявени от Министерството на образованието още преди две седмици!

„С това свое решение тя буквално спира децата ни от кандидатстване в Германия, а за там са се запътили да учат повече от половината от завършилите 200 души от випуска”, заявяват родителите.

Родителите са категорични: „Настояваме Министерството, оглавявано от госпожа Меглена Кунева да вземе спешни мерки в близките 24 часа, за да може децата да получат дипломите си поне с 1 или 2 дни по-рано.”

Те се обръщат категорично към министъра на образованието и науката: „И за съжаление, дори и да искаме да разговаряме с директорката, това е мисия невъзможна. Ще сме много благодарни, ако бъде намален срокът за получаване на апостил в МОН, за да успеем да изпратим документите за кандидатстване в Германия.”

Източник: http://pik.bg/