Ученици Учители

Родители подкрепят учителката, накарала ученици да заплюят съученик

Родители на ученици от 3 „б“ клас в пазарджишкото Основно училище“ проф. Иван Батаклиев“ започнаха подписка в подкрепа на учителката им Верка Маратилова, която наказа третокласника Димитър К. да бъде заплют от съучениците си.

Според майките и татковците на децата преподавателката е била предизвикана от 9-годишния Димитър, който същия ден дошъл на училище със закъснение и без учебници.

Имало случаи дори, когато докато другите учили в час, той излизал и си ритал на игрището в училището. Не само през междучасията, но и в часовете детето се държало невъзпитано и пречело на останалите да слушат уроците.

Родителите са категорични, че поведението на г-жа Маратилова е единичен случай и са доволни от работата ѝ с децата. Родителите споделиха, че на свиканата заради неприятния случай родителска среща учителката им се извинила и казала, че съжалява.

Някои от учениците й са много разстроени, че заради случката е потърпевша тяхната учителка, която е уважаван и отговорен педагог с 25-годишен стаж в образованието, допълват родителите на децата от 3 „б“ клас. Според бабата на наказания Митко пък те щели да си търсят правата в съда. Директорката на училището Даниела Кемчева коментира, че учителката вече е наказана с предупреждение за уволнение.

Източник: monitor.bg