Ученици Училища

Родители обвиняват частна детска градина в София за насилие спрямо сина им

Майка на 2-годишно дете е убедена, че синът ѝ бил подложен на насилие в частна детска ясла в София.

По думите на родителите във вторник са получили детето си с хематом на ухото.

„Когато взех сина си, беше видимо стресиран, притеснен и трепереше. Учителката твърдеше, че през целия ден е плачел и не е искал да спи. След това забелязах, че ухото му е посинено. В „Пирогов” установиха, че е с хематом”, разказа майката Цветелина Стамболийска пред БТВ.

Лекарите са обяснили на родителите, че той се получава от рязко дръпване или извиване на ухото. Майката и бащата на детето искат да разберат кои учителки са били на сменя в деня на инцидента и защо директорката крие техните имена.

„Детето е изключително неконтролируемо и буйно. През цялото време плаче, бяга и се блъска в стени”, разказа от своя страна директорката на детска градина “Славейче” Ирена Радулова. Родителите обаче попитаха защо не са били информирани за поведението на сина им и обясниха, че когато са звънели да питат за него в яслата, учителките са им отговаряли, че всичко е наред. Освен това детето е било оставяно в детски центрове и не е проявявало подобно поведение.

Директорката обаче твърди, че те са били сигнализирани за агресивното му поведение. Майката и бащата отрекоха това да е вярно. Ирена Радулова каза още, че е препоръчано на родителите синът им да бъде консултиран с детски психолог.

„Освен да пазим тяхното дете, трябва да пазим и останалите”, допълни Радулова.

Други родители обясниха, че досега не са имали проблем в тази ясла и че са доволни от персонала.

Дирекцията по социално подпомагане се самосезира след подадения сигнал.

Източник: novini.bg