Училища

Родители на протест след инцидент в детска градина

Родители от Горна Оряховица подготвят протест след инцидент с четиригодишно момиченце в детска градина.

Преди седмица в ЦДГ „Бодра смяна” етажерка пада и затиска детето, на което се налага да бъде направена операция заради счупения нос. Оказа се, че директорката на детското заведение Жанета Иванова не е информирала за случилото се местната община своевременно, а се е опитала да го потули. В момента разследване по случая извършват полицията и общината.

А докато разследванията са в ход, родители от железничарския град поискаха директорката на градината да бъде дисциплинарно уволнена незабавно. Според тях поведението на целия персонал на „Бодра смяна” може да бъде определен като „престъпно безхаберие”. Оказало се, че в момента на инцидента 20-ината деца в групата били гледани само от помощник възпитателката, тъй като по това време възпитателката била в почивка. Родителите твърдят също, че директорката на градината дори не е повикала Спешна помощ, а само е уведомила майката на детето.

Самата директорка Жанета Иванова отказва да коментира случилото се и не отговаря на мобилния си телефон. От общината в Горна Оряховица пък изчакват резутатите от назначената проверка, след което ще се произнесат каква ще е съдбата на въпросната директорка. Тя обаче повече от вероятно е, че ще бъде наказана.

Източник: monitor.bg