Училища Учители

Родители на протест в защита на уволнена директорка на детска градина

Напрежение в пловдивското село Царимир.

Десетки жители се вдигнаха на протест в защита на уволнена директорка на местната детска градина Марина Маринчешка, която преди 5 дни беше отстранена от кмета на община Съединение. Според недоволните родители зад отстраняването на директорката стоят политически мотиви. Детското заведение посещават деца и от съседните пет села. Техните родителите също се включиха в протеста.

За мен мотивите са политически. Пет години съм работила в село Голям чардак като директор с група. От 2 години и седем месеца съм директор, назначена чрез конкурс, в детска градина „Светлина“ в село Царимир, разказа уволнената директорка Марина Маринчешка, цитирана от Нова телевизия.

Поводът, според него, е предизборно изтичане в интернет пространството на снимки с некачествени плодове и зеленчуци. Кметът Балкански ме обвинява, че те са от нашата детска градина. Клетвата му беше на 11 ноември. На 13 ноември ме извика и ми връчи дисциплинарно уволнение. Като за тези 8 години аз нямам нито едно наказание, нито оплакване от родител, споделя тя.

В нашата градина никога не са раздавани некачествени храни. Ако е имало такива, те са връщани или от мен, или от домакинката, категорична е директорката.

Протестиращите родители споделиха, че част от тях са разговаряли с кмета, но той не им е дал конкретно обяснение. Те желаят директорката да се върне на работа, защото е изключителен учител и децата са привързани към нея.

Източник: novini.bg