Учители

Родители и ученици пишат оценки на учители

Училище в София в въвело революционна схема за оценяване на учителите чрез анкети, попълнени от ученици и родители, информира „Монитор“. това е 32 СОУ „Св. Климент Охридски“, а от Синдикат „Образование“ са се заели да въведат практиката и на други места.

Става дума за изпълнение на европроект „Управление на промяната в училище“, който е на стойност 185 000 лв., а финансирането е по оперативна програма „Развитие на човешките ресурси”, съфинансирана от европейския социален фонд.

Идеята вече е реализирана във Великобритания и предвижда преподавателите да имат възможност да се оценяват и сами, като целта е да се сравнят оценките им с тези, поставени им от учениците и родителите.

Гимназистите пък дават конкретни препоръки към ръководството на училището и министерството за подобряване качеството на образованието.

„Децата дават зрели и интелигентни оценки, като най-често срещаните препоръки са за повече практически занимания и лабораторни упражнения“, коментира директорката на 32-ро СОУ Нели Костова.

По думите й най-високо оценени са строгите, но справедливи учители и искат повече дисциплина в часовете.