Ученици

Родители и ученици искат грипна ваканция във Варна

Родители и ученици от Варна настояват за обявяване на грипна ваканция с мотива, че в училищата имало много болни деца и не трябва да се чака те да стигнат до 30%, за да бъдат разпуснати.

Мнозина са на мнение, че е по-добре учениците да бъдат пуснати превантивно, за да се овладее разпространението на грипа и респираторните заболявания. Ето част от сигналите до медията ни:

„Аз съм ученик от Варна 8-ми клас и искам да информирам кмета, че има много болни ученици, затова настояваме за ваканция докато се оправим, молим!“

„Има много болни деца във всички училища във Варна. Молим ви за грипна ваканция преди всички да се разболеят!“

„Към момента нямаме информация за училища във Варна със сериозно завишение на болните ученици. Все още не е издадена заповед и за обявяването на грипна ваканция в СУ „Климент Охридски“ в Дългопол, където вчера болните деца до 4 клас бяха около 40%, а средната заболеваемост сред учениците и в горен курс около 33% по информация на директора. В това училище има ученици, които идват от Руен, това е населено място между Дългопол и Бургаска област. Там обявиха грипна епидемия и имаме опасения, че се предават грипните щамове. Затова очакваме кметът на Дългопол да се възползва от  правото си да даде грипна ваканция на децата, а ако след това се налага заради влошена зимна обстановка отново да бъде обявена дървена ваканция, това може да стане с позволение на министъра на образованието. Все още нямам официална покана за заседание на противогрипната комисия във Варна, която се очаква да заседава утре“, коментира за Varna24.bg началникът на Регионалният инспекторат по образованието във Варна Венцеслава Генова.

Източник: varna24.bg