Училища

Родители внесоха сигнал срещу директор на детска градина

Родители внесоха сигнал в прокуратурата срещу директора на столичната детска градина „Звънче“. Те твърдят, че 50-60 на сто от децата са приети по втория начин. Председателят на Националния инициативен комитет за качествена и иновативна образователна система Васил Николов внесе сигнала в Софийската районна прокуратура. Сигналът е  за длъжностно престъпление на директора на Втора детска градина „Звънче“ Цеца Георгиева, съобщи БНР.

Градината е в столичния район „Триадица“. Родителите се оплакват от начина, по който се приемат децата в нея. Николов обясни: „Наскоро от Инициативния комитет внесоха жалба до дирекция „Образование“ към Столична община. Родителите подготвят и протести в девет града на страната. В столицата протестът ще бъде на 15-и февруари.

Бяхме провокирани да внесем този сигнал, след като директорът окачестви всички безспорни факти като лъжа – не се спазва Закона за предучилищното и училищното образование и използвайки своите правомощия като директор си е позволила да вкара деца по така наречения „втори начин“. Дори повече от 50-60 процента са децата, които са вкарани по втория начин, а не по общия прием през системата“. 

Източник: dnes.dir.bg