Ученици

Родителите решават за тежките чанти

Решение за тежките ученически чанти вече има, макар и то относително да решава проблема. Образователният министър е дал разпореждане на директорите на училищата в страната, да прегледат състоянието на всички налични учебници от втори до седми клас и тези, които са в добро състояние – да бъдат заприходени в училищната библиотека.

Ако няма такава, за целта ще се пригоди помещение в сградата на школото. Въпросният материал ще се използва от децата за работа в клас. Решението дали те да си носят учебниците у дома ще е на самите родители.

Вероятността учениците да взимат разстоянието от дома до училището без тежък товар на гърба си е правопропорционална на размера и качеството на школския архив. Към момента обаче няма категорични данни за състоянието му.

Вестник „Труд“ днес припомня, че за учениците от втори, трети и седми клас тази година ще има нови учебници, тъй като четиригодишният срок на настоящите изтича. Ново учебно съдържание има и за пети и шести клас, където бяха фиксирани шокиращи бисери.

Още по темата