Мнения

РИО-Варна с нов началник

Регионалният инспекторат по образованието във Варна вече има постоянен началник, информира Дарик. Това е старши експертът по организация на средното образование Венцеслава Генова.

Заповедта за назначението на Генова е подписана от министъра на образованието и науката проф. Анелия Клисарова, съобщиха от министерството.

От 1 юли насам Инспекторатът по образование се оглавяваше временно от Величко Тодоров. Той пое поста началник от Антоанета Хинева, която напусна по собствено желание.

За нов началник на РИО-Варна имаше обявен конкурс с министерска заповед от 6 юли. Конкурсът, осъществен съгласно Закона за държавния служител, се проведе на два етапа. Кандидати трябваше да представят писмена концепция, която после да защитят при събеседване с комисията.

Венцеслава Генова има десетгодишен опит в управлението и организацията на образователната система. Тя е доктор по икономика от Академията по труда и социалните отношения в Москва. Издала е едно помагало в три части със заглавие „Икономика на социалната сфера и управление на персонала“. Автор е на монографиите: „Човешкият капитал като икономическа категория“, „Здравето на подрастващите“, „Коучингът като инструмент на мениджмънта за израстването на директорите като мениджъри“.