Учители

РИО-Варна обяви 60 свободни места за учители

60 свободни позиции за учители са обявени от РИО-Варна, съобщава местният сайт chernomore.bg. Има търсене и за възпитатели, но бройките са двойно по-малко.

Най-много педагози се търсят в СОУ „Неофит Бозвели“. Там имат нужда от 9 учитеи, двама възпитатели и училищен психолог. Осем преподаватели и четиримa възпитатели са необходими на ОУ „Капитан Петко Войвода“.

ОУ „Васил Априлов“ пък си търси помощник-директор, петима учители и двама възпитатели, както и завеждащ административната служба.

Трима възпитатели са необходими в началното училище „Васил Левски“ в Аспарухово, трима учители и четирима възпитатели – в ОУ „Стоян Михайловски“, двама учители и четирима възпитатели в ОУ „Антон Страшимиров“ и също двама учители и един възпитател в ОУ „Георги Сава Раковски“.

Нови кадри се търсят и в Математическата гимназия, Природоматематическата и V Езикова гимназия.

В I Езикова гиманзия имат нужда от шестима учители, в Професионалната гимназия по икономика – двама, а в Руското училище – трима възпитатели.Седем учители могат да започнат работа в СОУ „Гео Милев“, четирима възпитатели в СОУ „Васил Друмев“ и един възпитател в СОУ „Елин Пелин“.

Конкурс за учител по физика и астрономия пък е обявен във варненската обсерватория „Николай Коперник“. Свободни места за учители в областта има в ОУ „Христо Ботев“ в дългополското село Партизани, вълчидолското СОУ „Васил Левски“ и в девненската Професионална гиманзия „К. Д. Кумановски“.