Училища

Ремонтират училище по програма „Регионално развитие“

Община Любимец е спечелила проект на стойност 1.1 млн. лева, с който ще ремонтира местното СОУ „Желязко Терпешев“, съобщава вестник „Марица“ Хасково. Парите идват по Оперативна програма „Регионално развитие“, която предоставя средствата за постигане на енергийна ефективност в най-голямото школо в общината.

Финансовата „инжекция“ ще даде възможност за модернизацията на сградата. Ще бъдат изградени газови котли и ще се направи собствено газово стопанство. Системата за отопление предвижда да има и локални газови котли, които да отопляват само определени крила в училището.

Освен това ще се продължат ремонтите от миналата година. Тогава с 250 000 лв отпуснати от Министерството по линия на програмата „Оптимизация на училищната мрежа“ е била подменена дограмата, освен това освежени и кабинетите.

Освен това само за тази година от делегирания си бюджет ръководството на школото е успяло да спести 160 000 лв. Сумата се превежда на базата на годишната издръжка на учениците, като в това число влизат и евентуалните инвестиции по материалната база.