Училища

Ремонтират училища в София, завършват и чисто ново

Общо 19 училища и още 37 детски градини ще бъдат ремонтирани в София до края на лятната ваканция, съобщи столичният кмет Йорданка Фандъкова.

Сред сградите е и тази на училището в кв. „Стрелбище“, което в началото на учебната година ще придобие наистина съвсем нов вид.

Сградата е започната още през 1988 година, но шест години по-късно е спряна окончателно. Преди няколко месеца бе направен съвършено нов проект, по който се възобнови работата и така само след месец и половина, за първия учебен ден около 850 ученици от Втора английска гимназия (в момента в „Света Троица“) ще се радват на училище по европейски стандарти.

Сумата на проекта е 2.7 млн. лева. Предвидени са асансьори, както и безпроблемен достъп за хора с увреждания. Във всички 20 класни стаи ще има интерактивни дъски. Предвидени са осем кабинета по английски език, два по химия, биология и физика, два по информатика, актова зала, зала за театър, както и три зали за т нар. неформално общуване.

В двора ще има обособени игрища за различни видове спортни игри, както и тенис кортове.

В останалите училища, общината набляга на подмяна на дограми, изолации и ремонт на покривите. В някои от школата работата ще продължи и след първия учебен звънец.

Oще по темата