Училища

Ремонтират над 30 училища и забавачки в София през лятото

Над 30 училища и детски градини ще бъдат ремонтирани в София през летните месеци. Това обяви зам.-кметът на София Ирина Савина по време на откриването на спортна зала в столичното 48-мо основно училище „Йосиф Ковачев“. Новата придобивка на школото бе открита от столичния кмет Йорданка Фандъкова. Училището е и паметник на културата и от 30 години е без физкулурен салон.

За ремонта са били нужни около 500 хил. лв. Средствата са от приватизационния фонд към Столичната община, съобщи Фандъкова. Това е десетата сграда с нов физкултурен салон, който кметството ремонтира.

Предстои да започне и строителството на спортната зала на 149-то средно училище „Иван Хаджийски“ в „Овча купел“, във Френската гимназия и втория етап от изграждането на спортно съоръжение в Първа английска гимназия, каза Фандъкова. Тя припомни, че следващата година София е европейска столица на спорта и общината има амбицията да построи и ремонтира нови спортни зали.

Главният архитект на София Здравко Здравков трябва да изготви и типови проекти за малки спортни зали, там където дворовете на училищата позволяват. Фандъкова се надява и на финансова подкрепа от държавата и вече е водила разговори по темата със спортното министерство и премиера Бойко Борисов.

Източник: monitor.bg