Институции

Ректорът на ВТУ заплашвал студенти с изгонване

Ректорът на Великотърновския университет „Св. св. Кирил и Методий“ е прибегнал до заплахи спрямо студентите, които не одобряват водената от него политика, съобщи Канал 3.

Проф. Христо Бонджолов е отправил писмени закани към членове на Студентския съвет, с отстраняване от ВУЗ-а заради неодобрението към неговото ръководство, което те демонстрират.

Причината за наказателната акция е, че председателят на съвета Иван Маринов не желае да го свика, за да излъчи студентската избирателна комисия за ректорските избори, става ясно от изложението на преподавателя. Комисията трябва да проведе събрания по факултети и да излъчи представителите на студентите за участие в Общото събрание в срок до 22 април т.г.

По информация от възмутени студенти от ВТУ В писмото до студента Димитър Димитров, с копие от което Канал 3 съобщава, че разполага, проф. Бонджолов заплашва, че ще отстрани от учебното заведение младежа. Като основание ректорът посочва чл. 74, ал. 2 от Закона за висшето образование, в която се посочва, че това може да бъде предприето заради системно неизпълнение на задълженията по учебния план и правилниците на университета.

Ден по-рано в телевизията се получил сигнал срещу ректора. В него професорът е обвиняван и в стремеж да си осигури служебна победа за нов мандат, като използва силови методи.

Източник: monitor.bg