Мнения

Рекорден брой сесии и лектори на DevReach тази година

Остава по-малко от месец до старта на седмото издание на DevReach (www.devreach.com), международната конференция за софтуерни разработчици. Събитието ще се проведе на 4-5 октомври в София и вече има регистрирани участници от 20 европейски държави.

За DevReach 2012 пристигат рекорден брой лектори. Повече от 40 експерта от десет страни на три континента ще пропътуват общо над 260 000 км до София, за да споделят знания и опит с аудиторията на DevReach – Бет Маси, Брайън Принс, Мигел Кастро, Крис Селс, Пол Карвальо, Стив Смит, Сахил Малик, Шей Фридмън, Джеси Либърти, Алекс Тисен, Роберт Бодихаймер, Стивън Форте, Тод Англин, Идо Флатоу, Джим Холмс и много други. Това са известни в целия свят софтуерни специалисти и автори на книги, издавани от O’Reilly Media, Microsoft Press, Sams, Que, Wrox, Apress. Сред тях има популярни блогъри и презентатори на международни конференции за разработчици като TechEd, MIX, Oredev, NDC, DevConnections, DevWeек и други.

Сесиите ще се провеждат паралелно в 6 зали на Кино Арена Младост и са организирани в 5 тематични потока:

  • Разработка на уеб приложения
  • Разработка на мобилни приложения
  • Софтуерни архитектури
  • Облачни технологии
  • Гъвкави методологии (Agile) и Тестинг

В почти всеки от тях една от сесиите ще бъде панелна дискусия, в която основните лектори от потока ще дискутират теми и въпроси, повдигнати от участниците по време на конференцията. Отново ще бъде записан на живо и епизод на най-популярното Интернет радио предаване за разработчици .NET Rocks с водещи Карл Франклин и Ричард Кембъл. В програмата ще има и сесия, която изцяло ще бъде по поръчка на посетителите.

DevReach 2012 се организира от Телерик и Мартин Кулов от Kulov.net с подкрепата на много партньори, сред които са и златните спонсори на събитието Майкрософт България и Pluralsight.

Миналогодишната конференция DevReach събра в София повече от 600 софтуерни разработчици и ИТ специалисти от 21 европейски страни. Виж какво написа teacher.bg за нея.