Ученици

Разрешиха извънредна сесия за двойкаджиите

Учениците от пети до 12-ти клас, които имат двойки на два (но не повече) учебни предмета имат последен шанс да ги поправят като се явят на изпити до 10 октомври.

Тази възможност им беше дадена от МОМН, след като в писмо до инспекторатите министър Игнатов посочва като причина за това многобройните молби и запитвания, дошли във ведомството след септемврийската сесия, пише „Сега“.

На поправките могат да се явят и ученици, които имат двойки на предмети, които се изучават в часовете по задължително избираемата подготовка. Решението си министърът е взел „в интерес на учениците“, пише още в писмото до инспекторатите по образование.

Според наредбата за оценяване поправителни изпити не се полагат за учениците от I до IV клас и слабите ученици трябва да наваксат пропуските през лятото. Редовните поправителни сесии са две и се провеждат до две седмици след приключване на учебните занятия и до две седмици преди началото на учебната година. Организацията на изпитите става със заповед на директора на училището.