Ученици

Радио София и министър Коларова наградиха седем първолаци

В навечерието на първия учебен ден, Радио София – БНР излъчи победителите в своята кампания „Седемте първолаци“. Инициативата, по повод седмия рожден ден на Радио София, продължи два месеца. В нея се включиха над 50 деца, които тази година за първи път ще чуят училищния звънец.

Щастливците изтеглени чрез жребий са: Владимир Панайотов, Елена Андонова, Кристиян Попов, Алекс Благоев, Жанет Светославова, Никол Петрова и Моника Ивайлова. Малчуганите бяха поздравени и получиха своите награди – раници с учебни пособия и подаръци от БНР, лично от министъра на образованието и науката доц. Румяна Коларова и директора на Радио София д-р Митко Димитров.

„В рамките на тези два месеца родители се обаждаха на нашите телефони, дори имаха желание да доведат децата да разгледат сградата на БНР. Благодарни сме на слушателите ни, че сме заедно в ефира. Само за последната година нашият екип реализира 7 инициативи и 3 кампании“, посочи Митко Димитров.

Министър Коларова пожела на децата БНР да бъде един от верните им нови училищни приятели. В приветствието си тя постави значението на радиото наравно с четенето и подчерта водещата роля на обществената медия за съхраняването на българската култура.

Радио София ще отпразнува своя седми рожден ден с много вяра, надежда и любов на 17 септември, когато отбелязваме и Деня на столицата.