Учители

Първо наказание за хулигана, пребил учител

Ден след като се разбра за скандалния инцидент с учителя във Велико Търново, който беше пребит от ученици, реакциите не закъсняха. Разбрали за грозната постъпка на възпитаника си Венелин Петков, от футболния клуб Етър взеха светкавичното решение да го отстранят от отбора.

Петков е един от нападателите на учителя по физическо Димитър Димитров. Другият нападател е с инициали Д.К. на 18 години, ученик в Езикова гимназия „Проф. д-р Асен Златаров“.

Срещу двамата ученици бе образувано досъдебно производство за нанасяне на средна телесна повреда по хулигански подбуди. Те са привлечени в качеството им на обвиняеми и им е взета мярка за неотклонение „подписка“.

„Той е отстранен от отбора, тъй като с действията му са в тотален разртез с принципите на работа в клуба и в детско-юношеската школа“. коментира директорът й, бившият вратар на Етър Калоян Чакъров (на снимката).

„Ще апелираме, на него да му бъде забранено да играе повече футбол. Постъпката му е срам за нас и за цялата общественост. Не можем да толерираме подобно безобразно поведение. Поднасяме извиненията си на пострадалия учител и треньор“, каза още Чакъров.

Още по темата