Училища

Първолак се потроши заради общинска и училищна немарливост

Ученик в първи клас от Рудозем си счупи таза, след като върху него са паднали останки от конструкция, изградена за изборите през октомври.

Инцидентът е станал в сряда между два от часовете. Децата са се гонили в класната стая, а пострадалото дете е бутнало талашитените табла, които са паднали отгоре му.

Детето е закарано в спешна помощ, където по-късно поставят диагнозата.

Директорката на СОУ „Св. св. Кирил и Методий“ Данла Чакърова не е информирала своевременно регионалния инспекторат в Смолян. Според неговия шеф Иван Муцевски, тя носи отговорност за всичко случаващо се на територията на училището.

Самата Чакърова признава, че не е съобщила веднага, но е категорична, че това не е нарочно. Първата причина е емоционална, а след това се е изчаквал резултатът от изследванията.

Директорката обяви, че поема пълната отговорност за инцидента и е готова да понесе наказанието си. Тя обаче допълва, че неведнъж е сигнализирала до Общината, да дойдат да си приберат остатъците от изборните материали, но не е получила съдействие.

„Общината също носи вина. Не мога да проумея как три месеца и половина след изборите, още не са си прибрали нещата“, коментира Муцевски.

Действията на общината в Рудозем не са отделни случаи. Масово в страната все още има неприбрани агитационни материали, а дълго време след законния срок за свалянето им, усмихнати политици ни приканваха да гласуваме за тях от огромни билбордове, разположени край пътища от републиканската пътна мрежа.