Ученици

Първи национален конкурс за иновативни идеи “Енциклопедия на забавленията“

Фондация “Институт за информални иновации“ (ИИИ) със съдействието на Министерство на образованието и науката, РИО София-град, Синдикат на българските учители, Столична библиотека, БНР и в. „Учителско дело“ организира Първи Национален конкурс за иновативни идеи „Енциклопедия на забавленията“.

Конкурсът е посветен на 230 години от започването и 180 години от завършването на „Методична енциклопедия“ в 166 тома (1782–1832) и 240 години на „Енциклопедия или речник на науките, изкуствата и занаятите“, създадена под ръководството на Дени Дидро в 17 тома.

Конкурсът цели да провокира въображението, изобретателността, талантите и изследователските способности на децата и учениците в интересна за тях област чрез създаване на електронна „Енциклопедия на забавленията“ като нова културна ценност със световна значимост, развиваща раздела за деца в „Encyclopedia of Entertainment“.

Краен срок за представяне на конкурсните разработки – 25 март 2014 г. на електронен адрес: nci@iii-bg.org с тема “Забавления”.

Статута на конкурса с условията и Заявката за участие по образец можете да намерите в сайта на ИИИ: www.iii-bg.org , страница “Конкурси”.