Мнения

Пълно мейл решение без хостинг и R&D разходи

ITSlearning е предприятие, обслужваща платформа, доставена чрез стандартните уеб браузъри (включително мобилни). Тя включва всички инструменти, необходими за създаване, доставка и управление на ангажиране на учебния процес в класната стая и онлайн.

ITSlearning се нуждае от мащабно решение, което да интегрира в уеб базиран имейл в платформа за обучение, като това да се предоставя на образователни инстутуции. Майкрософт Live @ Edu прави това възможно без необходимост от по-голям хостинг или инвестиции за развитие (R&D – Research and development costs).

Ползи за партньорите
– Ниски разходи за разработване
– Лесни настройки за администратори и клиенти
– Никакви разходи за хостинг и място за съхранение
– Продукт с ясна визия за бъдещето

Live@Edu се вписва добре с нашата философия да предлагане на преподавателите и учащите инструменти, които да подобрят образованието„, коментира Арне Бергни Изпълнителен директор на itslearning.

itslearning е необходим за интегриране в голям мащаб на уеб-базирана електронна поща в платформа за обучение. С помощта на Microsoft Outlook ® Live Mail (част от Live @ Edu) itslearning е в състояние да интегрират имейла бързо, докато усилията се концентрират в развитие на ресурси по други подобрения на продукта.

В допълнение, itslearning може да предложи мейл клиентът на Майкрософт без хостинг или разходи за съхранение (R&D), като последното е особено важен фактор в сектора на образованието.

Предложението е отправено към itslearning потребителите – студенти, преподаватели, административни служители и понякога родители. Идеята е те да се съсредоточат в най-важното – преподаване и учение без да се интересуват от странични подробнсти около технологията и поддръжката й.

Казус
Като един от лидерите сред доставчиците на учебни платформи в Европа itslearning e истинското острие на образователния софтуер. След десет година в младия пазар на подобни технологии, компанията разшири своята платфора, добавяйки „облачно“ базираната електронна поща. Имейл решението трябваше да бърза в развитието си, itslearning може да се съсредоточи в развитието на ресурси в други области – да направи платформата достатъчно интуитивна за образование на административен персонал, учители и студенти. И да не е необходомо никакво обучение, за да може да се ползва.

Решението
Платформата Itslearning се използва във всички нива на образованието, от началните училища до университети, и за повечето клиенти е гръбнакът на техните ИТ решения в хода на работата. Той се използва и извън класната стая за подобряване на нивото на преподаване и обучение, и помага на преподаватели и студенти (а понякога и родители) да споделят ресурси и комуникират един с друг.

Достъпна през всеки свързан с интернет компютър или мобилно устройство, платформата дава на потребителите:

Качествено и надеждно онлайн обучение, включващо календар за планиране на събитията, мултимедийни инструменти, инструменти за оценка и пълен набор от административни инструменти.

Лесни за използване инструменти за съвместна работа, създаване на общности, които се споделят, авторски и съавторски курсове, партньорски проекти, дискусии, документи и мултимедия.

Интегрирано средство за комуникация посреством лична и институционална електронна поща, видео конферентна връзка и мултимедия.

Денонощен достъп до учебната програма чрез уеб-поддръжка за мобилни устройства, така че студентите могат да разширяват и персонализират
тяхното изследване.

Педагогически инструменти и дигитално учебно съдържание, което прави обучението по-интригуващо и ценно за обучаващите се.

ITSlearning включва също и собственa вътрешнa мейл система. Но все повече и повече клиенти предпочитат интегрирана система за електронна поща, което съчетава удобство и лекота на използване на потребителски системи като Hotmail, с контролa и филтрирането на функции, необходими в областта на образованието.

Отговорът беше Live Mail! Имейл решение, включено в „облачно“ базираната и предлагаща решения в образованието платформа на Майкрософт Live@ Edu.

Ползи
Бързо настройване и използване. Платформата Itslearning идва с пощенската кутия на Live Mail. Използването на единния Sign-On улеснява потребителите, които влезли в системата, периодично получават съобщения за нов мейл в рамките на виртуалното обучение.

Това прави Live Mail изключително лесен за клиентите в неговото управление и използване и означава, студенти, преподаватели и (в някои случаи и родителите) могат да получат услугата много бързо.

Кратък цикъл на развитие. Лесната и интуитивна работа Live Mail позволи на itslearning да се фокусира в разработването на допълнителни функционалности.

Защо да преоткриваме колелото? Имаме широко познати и популярни пощенски услуги онлайн услуги и просто не се налага да правим нещо ново, само за нас, копирайки функционалност, с която работят всички, ползващи мейл. Напротив – за нас беше по-лесно да прибегнем към тази стъпка и просто да интегрираме мейла към нашите услуги, коментира“ Арне Бергби.

Ниски разходи за потребителите. В голяма образователна институция, като Университета на Копенхаген, който има повече от 37 000 студенти, хостинг разходите за съхранение на електронна поща могат да бъдаъ огромни. с 10 GB свободно съхранение на всеки потребител, Live Mail поддръжката на itslearning предлагат на тези клиенти достатъчно пространство за съхранение на електронна поща, при това без никакви допълнителни разходи.

По-атрактивен продукт. На Microsoft Live@EDU е много привлекателна за повечето образователни институции. Платформата дава възможности за лесен и атрактивен начин на образование, който на фона на скучното преподаване е вид иновация.

Microsoft Live@Edu е много привлекателен за нашите потенциални клиенти. Интегрирането го в платформата наистина укрепи нашето предлагане„, допълва Бергби.

Освен всичко друга Microsoft също е стандарт, който студентите с желание използват е бъдещата си кариера. С Live@EDU те са готови за професионалните си предизвикателства.

Готови ли сте за бъдещето? Като „облачно“ базирана платформа за обучение itslearning дава на клиентите лесно управлявляема модерна технология, която осигурява всички нива на образованието, от начални училища до университети.

Ние се надяваме с нашият продукт да стигнем до повече хора. Милиони преподаватели, ученици, студенти, административни служители и родители по целия свят вече използват нашите продукт и нашите планове са да продължим да работим за тях в кооперация с Microsoft„, казва още Бергби

А бъдещето е свързано с навлизането на Office 365 за образованието, който съвсем скоро ще бъде интегриран за работа с itslearning.