Училища

Пуснаха от ареста обвинения в блудство училищен директор

Районният съд в Бургас гледа мярката за неотклонение на Христо Радев, директор на основно училище в село Ново Паничарево, Община Приморско. Той е обвинен за това, че е блудствал със седмокласничка в сградата на училището. Ако магистратите докажат вината му, Радев може да бъде осъден на 10 години лишаване от свобода.

Адвокатът на Христо Радев – Станко Кралев, прекъсна заседанието, за да се запознае с материалите по делото. Шефката на Инспектората по образование Виолета Илиева заяви, че в инспектората не е постъпвала жалба срещу директора. Районният съд в Бургас пусна от ареста Христо Радев. Съдът в Бургас счете, че няма достатъчно доказателства срещу Радев и му наложи мярка за неотклонение „домашен арест“.

Към момента съдът разполага с два записа, от които ставало ясно, че жертвата -14-годишна ученичка, моли Радев да спре да я целува. Чували се само женски реплики, липсва изследване на гласовете. Надявам се истината да излезе наяве, каза Радев, цитиран от БТА. Според него обвиненията идват от три ромски фамилии, срещу които е писал жалби.

Късно снощи семействата, които го обвиняват в блудство, решиха да организират протест в училището. Бащата на пострадалото момиче Христо Христов заяви тази сутрин пред Нова теелвизия, че протестира заради освобождаването на директора. Твърди, че той му е предложил пари. След това му се извинил и казал, че само я целунал по бузата. Христов казва, че има запис на тези думи, който е предаден в полицията.

Майката на момичето разказа, че дъщеря й още миналата година се оплаквала от директора, но самите те не й повярвали.

От кметството бяха категорични, че досега не са имали подобни сигнали срещу директора Христо Радев. Пасторът на евангелската църква в селото обаче заяви, че има информация, че неговите посегателства не са от вчера. Имало случаи от преди 10 години.

Източник: novini.bg/ nova.bg