Мнения

Пуснаха нов портал за ЕП за наука и иновации “Хоризонт 2020“

Заместник-министърът на образованието и науката проф. Костадин Костадинов представи новия български информационен портал на Европейската програма за научни изследвания и иновации Хоризонт 2020 на Национално съвещание с представителите на България в Програмните комитети.

Дирекция „Наука“ разработи и управлява сайта horizon2020.mon.bg, който ще служи като единен портал за всички участници и кандидати за Европейската програма Хоризонт 2020. На този сайт ще се публикува пълната информация за всички отворени конкурси, програмните документи, а също така и националната контактна мрежа, събития и добри практики, свързани с Хоризонт 2020.  Страницата ще представя и националните инструменти за подкрепа и връзка с други съпътстващи европейски и национални инициативи и програми.

Хоризонт 2020 е най-голямата програма за научни изследвания и иновации на Европейския съюз  с бюджет от 78,6 млрд. евро за период от 7 години (2014-2020г.). Финансирането от ЕС за научни изследвания и иновации се фокусира върху три ключови стълба – високи постижения в научната област, водещи позиции в промишлеността и обществени предизвикателства.